محکومیت سه کارگر معترض هفت تپه و چهار فعال مدنی و دانشجویی مشمول "عفو" قرار گرفت. اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، علی نجاتی، عاطفه رنگریز، مرضیه امیری و سهیل آقازاده در فهرست "متهمان امنیتی" شامل بخشودگی بودهاند.
فرزانه زیلابی، وکیل کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، با تایید لغو محکومیت پنج ساله موکلان خود، به رسانهها گفته که این بخشودگی هنوز ابلاغ کتبی نشده است.
پایگاه خبری قوه قضاییه ایران، شامگاه شنبه سوم خرداد از موافقت رهبر جمهوری اسلامی با "عفو" و تخفیف مجازات ۳۷۱۲ محکوم از جمله شماری از "متهمان امنیتی" خبر داد اما نام افراد مورد نظر را ذکر نکرد.
کمپین "دفاع از بازداشت شدگان هفته تپه" نوشت، اسماعیل بخشی، علی نجاتی، محمد خنیفر، مرضیه امیری، عاطفه رنگریز، ندا ناجی، لیلا حسینزاده و سهیل آقازاده در میان این افراد قرار دارند. بخشی و خنیفر، کارگران اخراجی هفت تپه هستند و نجاتی بازنشسته این شرکت. این سه فعالان سندیکایی بارها در سالهای گذشته احضار و بازداشت شدهاند.
شرکت هفت تپه در سال ۱۳۹۴ به بخش خصوصی فروخته شد و عامل اعتراض و اعتصاب کارگران آن، این واگذاری و دستمزدهای معوقه بود. اسماعیل بخشی که در اعتراضات کارگری هفت تپه، سخنگو و نماینده معترضان بود، شهریور ۹۸ به ۱۴ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. او آبان این سال با وثیقه ۷۵۰ میلیون تومانی، موقتا و تا تکمیل پرونده، از زندان بیرون آمد.
عاطفه رنگریز و مرضیه امیری، در تظاهرات روز جهانی کارگر در سال ۹۸ به همراه چند فعال دانشجویی دستگیر شده بودند. طبق حکم قوه قضاییه، ندا ناجی، دیگر فعال مدنی نیز که در همین روز بازداشت شده بود و در مرخصی به سر میبرد، به زندان باز نخواهد گشت.
سپیده قلیان، کنشگر اجتماعی که در حمایت از اعتراضات هفت تپه به ۱۸ سال حبس محکوم شده، در فهرست عفو قرار ندارد. او که هم اینک به قید وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی بیرون از زندان است، در توییتی نوشت: «عاطفه رنگریز در حالی مشمول عفو شد که در مدت بازداشت انواع شکنجههای روحی و روانی را متحمل شد، ۳ بار هم قرار وثیقه برایش صادر شد و هر سه بار قرار لغو شد. با اینهمه به این دختر قوی آزادیش رو تبریک میگم.»
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire