ارنمای "حقوق بشر در ایران" و ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش دادند که علیرضا تاجیکی به رغم درخواستهای نهادهای بینالمللی اعدام شده است. او در سن ۱۵ سالگی بازداشت شد و تا کنون در زندان به سر میبرد.
به گزارش تارنمای "حقوق بشر در ایران" و"هرانا" (ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران) حکم اعدام علیرضا تاجیکی، نوجوانی که در سال ۱۳۹۱ در سن ۱۵ سالگی به اتهام قتل و تجاوز بازداشت و به اعدام محکوم شده بود، در زندان عادلآباد شیراز به اجرا درآمده است.
این حکم در حالی اجرا شد که فراخوانهای بینالمللی متعددی از سوی نهادهای بینالمللی برای لغو این حکم صورت گرفته بود.
دولت آلمان نیز روز چهارشنبه (۹ اوت / ۱۸ مرداد) در آستانه اجرای این حکم موضعگیری کرده و نگرانی خود را از این مسئله ابراز کرده بود.
بیشتر بخوانید: دولت آلمان: ایران از اعدام علیرضا تاجیکی چشم پوشی کند
خانم بربل کوفلر، مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان، در برلین تصریح کرد که محاکمه علیرضا تاجیکی برمبنای موازین قانونی انجام نشده و اعدام او "نقض غیرقابل قبول حقوق بینالملل" خواهد بود.
مسئول حقوق بشر دولت آلمان در سخنان خود در برلین درباره علیرضا تاجیکی، به کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره حقوق کودکان و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی اشاره کرد که بر اساس آن اعدام اشخاصی که در زمان ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال سن داشتند، ممنوع است.
علیرضا تاجیکی متهم بود که در سن ۱۵ سالگی در شهر فسا مرتکب تجاوز به عنف و قتل عمد جوانی به نام احسان نیساری شده است. به گفتهی فعالان حقوق بشری در ایران ابهامات متعددی در پروندهی این نوجوان وجود داشت و خانوادهی او نیز معتقد بودند که روند دادرسی عادلانه نبوده است.
او پس از صدور مجازات مرگ قرار بود که در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ در زندان عادلآباد شیراز اعدام شود، اما نسرین ستوده، وکیل مدافع او، به همراه شماری از فعالان حقوق بشر موفق شدند به طور موقت اجرای اعدام را متوقف کنند.
نسرین ستوده آن زمان در صفحه فیسبوک خود در باره این پرونده نوشته بود: «در پروندهی او نقاط ابهام بسیاری وجود دارد که صدور چنین حکمی را با شبهات زیادی مواجه میسازد، اما در بدترین فرض، علیرضا تاجیکی در زمان ارتکاب جرم اتهامی ۱۵ سال بیشتر نداشته است.»
ایران از امضاءکنندگان کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره حقوق کودکان و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی است.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire