jeudi 31 juillet 2014

به گزارش خبرگزاری آلمان، سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز پنج‌شنبه (۳۱ ژوئيه / ۹ مرداد) اعلام کرد که شبه‌نظامیان شیعی طرفدار دولت عراق چند ماه است که دست به ربودن و قتل غیرنظامیان سنی‌مذهب می‌زنند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز پنج‌شنبه (۳۱ ژوئيه / ۹ مرداد) اعلام کرد که شبه‌نظامیان شیعی طرفدار دولت عراق چند ماه است که دست به ربودن و قتل غیرنظامیان سنی‌مذهب می‌زنند.
به گزارش دویجه وله، به گفته سازمان دیده‌بان حقوق بشر، این جنایت‌ها آشکار می‌سازند که خشونت در میان پیروان مذاهب مختلف در عراق بالا گرفته است.

مدافعان حقوق بشر می‌گویند که تنها از آغاز ماه ژوئن تا آغاز ماه ژوئیه ۲۰۱۴ در مناطق مختلف پیرامون شهر بغداد، پایتخت عراق، ۶۱ مرد سنی به قتل رسیده‌اند. در یک مورد چند شبه‌نظامی شیعی در برابر چشمان مشتریان یک کافه با گلوله به سر دو صاحب سنی‌مذهب کافه شلیک کرده و آن دو‌ را کشته‌اند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر از دولت عراق انتقاد کرد که این قتل‌ها را تایید می‌کند. به گفته این سازمان مدافع حقوق بشر، نخست وزیر عراق، نوری مالکی از آغاز یورش سازمان تروریستی "دولت اسلامی" دست به ایجاد نیروهای امنیتی جدید با استفاده از شبه‌نظامیان زده است. این سازمان همچنین گفت که وقتی این شبه‌نظامیان مردم را می‌کشند، نوری مالکی هیچ اقدامی نمی‌کند.
سازمان دیده‌بان حقوق بشر تصریح کرد: «گویا دولت عراق بر این باور است که اگر مردم قتل سنی‌ها را تقصیر شبه‌نظامیان بدانند، می‌تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.»

دیده‌بان حقوق بشر مسئول بیشتر این جنایت‌ها را شبه‌نظامیان شیعی "عصائب اهل الحق" می‌داند که گفته می‌شود روابط نزدیکی با ایران و حزب‌الله لبنان دارند.

بناهای تاریخی و دینی که داعش با خاک یکسان کرده است

گروه شبه‌نظامیان دولت اسلامی عراق و شام یا داعش که در پی برپایی دوران خلافت اسلامی است، با گرفتن موصل  به تدریج به حاشیه مناطقی که در اختیار خود دارد رفت و نمادهایی که می‌گوید با «تفسیر اسلام» در تضاد هستند را تخریب کرد.

به گزارش رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی، چند ناحیه و بنا تاکنون با خاک یکسان شده است. بناهایی که مرتبط با شیعیان، مسیحیان و یا دیگر مذاهب و ادیان شناخته شده، به این بهانه که این‌ها «مراکز ارتداد» است، از بین رفته است.

تل‌عفر

پس از ورود شبه‌نظامیان داعش به تل‌عفر، اماکن و بناهای دینی تخریب شد. عکس‌های منتشر شده، تخریب مساجد و مقبره‌هایی چون قادر الیاس، سعدابن‌عقیل، مقبره امام الحکیم، مقبره اهل بیت و حسینیه صدیق را نشان می‌دهد.

موصل

در موصل که مرکز استان نینوا است، بیشترین تخریب اماکن دینی صورت گرفته است.

مسجد یونس

مقبره یونس که در قرآن و انجیل روایت شده که در شکم یک نهنگ زندگی کرد و مورد احترام مسلمانان، یهودیان و مسیحیان بود، بمب‌گذاری شده و با خاک یکسان شد.

مقتدی صدر، از روحانی‌های شیعه عراقی که از لبنان به عراق بازگشته، این حمله را محکوم کرده و گفت مقبره یونس مورد احترام تمامی ادیان بوده است.

مقبره يونس از سال ۱۹۱۲ بازسازی و تعمير شده بود و در ۲۰۱۴ با خاک يکسان شد.

مسجد شیث

مسجد شیث که در سفر پیدایش تورات روایت شده فرزند سوم آدم و حوا پس از هابیل و قابیل است، در موصل قرار داشت. این مکان هم مورد احترام مسلمانان، یهودیان و مسیحیان بود و به دست شبه‌نظامیان داعش با خاک یکسان شد. یکی از شاهدان عینی به خبرگزاری فرانسه گفت: «شبه‌نظامیان دیواری از مواد انفجاری دور مسجد کشیده و به همه گفتند از آن فاصله بگیرند و در مقابل چشم مردم، آن را منفجر کردند.»

عون الدین

بنای دینی عون‌الدین هم با مواد منفجره از بین رفت.

مقبره جرجیس

مقبره موسوم به جرجیس نبی هم در موصل توسط شبه‌نظامیان داعش با خاک یکسان شد.

صومعه ماربهنام

تمامی صلیب‌ها از ساختمان صومعه ماربهنام جمع‌آوری شده است. این صومعه در قرن چهارم در جنوب موصل بنا شد. تمامی ساکنان مسیحی صومعه ابتدا قرار شد بین مسلمان شدن یا پرداخت جزیه یکی را انتخاب کنند ولی بعد انتخاب مزبور به مرگ یا گرایش به اسلام تغییر پیدا کرد و میسحیان از موصل گریختند. تمامی نشانه‌های صومعه کنده شده ولی بنای آن هنوز تخریب نشده است.

منار الحدباء

منار الحدباء که به خاطر کج بودن آن به برج پیزای شهر موصل معروف است هم به دست شبه‌نظامیان داعش از بین رفت.




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire