samedi 4 octobre 2014

سلامتی امید کوکبی در خطر است، نیاز به درمان پزشکی فوری

سلامتی امید کوکبی در خطر است، نیاز به درمان پزشکی فوری


Thu 2 10 2014 


kokabee_retrato7.jpg
(۷ مهرماه ۱۳۹۳)–کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که قوۀ قضاییۀ ایران باید فورا فیزیکدان ایرانی و زندانی عقیدتی امید کوکبی را آزاد کند. کوکبی مشکلات متعدد سلامتی دارد و نیازمند توجه فوری پزشکی است. کمپین مطلع شده است که سلامتی امید کوکبی در خطر شدید میباشد و او از بیماریهای قلبی، کلیوی، معده، و دندان رنج میبرد.

در تاریخ ۴ مهرماه ۱۳۹۳، در نامۀ سرگشاده ای به رهبر ایران، علی خامنه ای، هجده برندۀ جایزۀ نوبل خواستار آزادی “فوری و بدون قید و شرط” امید کوکبی شدند. این نامه در نشریۀ پیشروی علمی، نیچر (Nature) منتشر شد.

دریافت کنندگان جایزۀ نوبل در نامۀ خود نوشتند: “امید کوکبی فردی است که به مبانی اخلاقی خویش پایبند بوده است و ما از شما میخواهیم تا با نشان دادن مهر و انسانیت به وی اجازه دهید تا به تحصیلات خویش بازگردد تا بتواند توانایی های بالقوۀ خود را برای فن آوری مدرن اطلاعات پرورش دهد.”

از بهمن ماه ۱۳۸۹ تا کنون، امید کوکبی، یک فیزیکدان ایرانی که مشغول به تکمیل تحصیلات دکترای خویش در دانشگاه تگزاس در شهر آستین بود، در حال تحمل حکم ۱۰ سال زندان می باشد. دادستان بدون هیچگونه شواهدی امید کوکبی را به “ارتباط با دولت متخاصم” و “دریافت مال نامشروع” متهم کرد.منابع مرتبط:

– نامه جمعی از دانش آموختگان خارج از کشور به حسن روحانی رییس جمهور (اینجا دانلودکنید)


- ترجمه فارسی متن نامه ۱۸ برنده جایز نوبل به رهبر ایران، سیدعلی خامنه‌ای (اینجادانلودکنید)

در این نامه، دریافت کنندگان جایزۀ نوبل اتهام امید کوکبی را اتهاماتی “واهی مربوط به روابط علمی مشروع وی با موسسات دانشگاهی در خارج از ایران خوانده اند در نامۀ سرگشاده ای که امید کوکبی در سال ۱۳۹۲ از داخل زندان اوین نوشت، اعلام کرد که دستگیری وی در نتیجۀ عدم قبول فشار از ناحیۀ ماموران امنیتی برای همکاری در یک پروژۀ تحقیقاتی نظامی صورت گرفته است.

هادی قائمی، مدیر کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: “ادامۀ زندان امید کوکبی به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.” وی افزود: “این رفتارخشن تنبیهی مقامات ایران باید مورد توجه قرار بگیرد.”

به گزارش یک منبع آگاه، امید کوکبی از چند مشکل سلامتی رنج میبرد. وی از تپش سریع قلب، تنگی نفس، و درد و سنگینی در ناحیۀ چپ قفسۀ سینۀ خود رنج میبرد. این علائم نیاز به معاینۀ فوری دریچه های قلب وی توسط یک متخصص دارد.

کوکبی همچنین سابقۀ مشکل کلیوی دارد. از زمانی که در زندان به سر میبرد تا کنون پنج بار سنگ کلیه دفع کرده و از درد شدید کلیه رنج میبرد. وی نیاز به درمان فوری دارد تا از ابتلاء به بیماری مزمن کلیوی وی پیشگیری شود.علاوه بر این، امید کوکبی در زندان از مشکلات معده رنج میبرد و از داروهایی که در بهداری زندان برای وی تجویز شده استفاده میکند که تا کنون موثر نبوده اند. چون در خانوادۀ وی سرطان معده موروثی بوده است و منجر به مرگ حداقل دو نفر از اعضاء خانوادۀ بلافصل او شده است، امید کوکبی به تکه برداری از معده نیاز دارد تا از عدم ابتلاء وی به سرطان معده حصول اطمینان شود. وی همچنین به درمان فوری دندانپزشکی نیاز دارد و در زندان چهار دندان خود را از دست داده است و در صورت عدم دریافت به موقع درمان دندانپزشکی ممکن است چهار دندان دیگر خود را نیز از دست بدهد.

جامعۀ علمی بین المللی برای آزادی امید کوکبی تلاش بسیار کرده است. در سال ۲۰۱۳، جامعۀ فیزیک آمریکا (APS)، که یک نهاد بزرگ متشکل از پنجاه هزار فیزیکدان در سراسر جهان است، جایزۀ با پرستیژ ساخاروف خود را به امید کوکبی اهداء کرد. نامۀ اخیر امضاء شده توسط هجده دریافت کنندۀ جوایز نوبل یک کمپین گسترده توسط “کمیتۀ دانشمندان دغدغه مند” “کمیتۀ آزادی جهانی دانشمندان” جامعۀ فیزیک آمریکا، و سازمان عفو بین الملل است.

آلکسی آلکسیویچ آبریکوسوف(۲۰۰۳)، نیکولاس بلومبرگر(۱۹۸۲)، کلود کوهن تانوژی(۱۹۹۷)، لئون نیل کوپر(۱۹۷۲)، آندره گایم(۲۰۱۰)، شلدون لی گلاشو(۱۹۷۹)، جان هال(۲۰۰۵)، آنتونی هویش(۱۹۷۴)، ولفانگ کترله(۲۰۰۱)، کلاوس فون کلیتسینگ(۱۹۸۵)، شیهید ماسکاوا(۲۰۰۸)، جان ماتر(۲۰۰۶)، کنستانتین نووسلف(۲۰۱۰)، آرنو آلان پنزیاس(۱۹۷۸)، دیوید پولیتزر(۲۰۰۴)، جک اشتینبرگر(۱۹۸۸)، دانیل چی تسوئی(۱۹۹۸) و جیمز کرونین(۱۹۸۰)

پیشتر در سال جاری، ۱۲۶ دانشمند ایرانی که در خارج از کشور مشغول تحصیل و تدریس هستند نامه ای برای رییس جمهور ایران حسن روحانی نوشتند و در آن خواهان آزادی امید کوکبی شدند. نامۀ آنها به حسن روحانی در انتها از وی میپرسید: “ادامه حبس طولانی یکی از دانشجویان موفق ایرانی چه پیامی به دیگر دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از ایران خواهد رساند؟”

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire