mercredi 29 octobre 2014

کیش همان کاخ زمستانی محمدرضا پهلوی است که در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۴۳۸۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید اما هم اکنون در حال تبدیل به یک خرابه می‌باشد و در معرض پوسیدگی و ویرانی کامل قرار گرفته است.

اخ الیت کیش همان کاخ زمستانی محمدرضا پهلوی است که در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۴۳۸۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید اما هم اکنون در حال تبدیل به یک خرابه می‌باشد و در معرض پوسیدگی و ویرانی کامل قرار گرفته است.  
این کاخ با نظارت اسدالله علم - وزیر دربار و یار غار شاه- ساخته شد و در خاطرات علم که با عنوان "گفتگوهای من و شاه" منتشر شده، آمده است که وقتی علم بنا به یک سنت قدیمی سند این کاخ را برای شاه برد، محمدرضا از روی غرور و تبخر کاغذ سند  را با ناراحتی کناری انداخت و خطاب به علم گفته بود: «کل ایران مال من است تو برای من سند کاخ کیش را می آوری؟! علم هم طبق معمول عذرخواهی می کند و به تدبیر و تیزبینی شاهنشاه آریامهر(!) درود می فرستد!»

اینها قسمتی از گزارش پارسینه بود در خصوص کاخی که دیگر کاخ نیست و به سمت ویرانی پیش میرود،این خبر بازتابهای متفاوت و گاه متناقضی را در فضای مجازی در پی داشت اما داستان ضعف در صنعت پولساز گردشگری هم از حوصله ی این گزارش خارج است و هم دارد به داستانی تبدیل میشود که مثال خیلی از مشکلات دیگر تکرارش آن را عادی میکند اما حل نه!

در این خصوص به سراغ  نمایندگان مجلس شورای اسلامی رفتیم و چرایی این موضوع را جویا شدیم. آنگونه که از صحبت‌های این نمایندگان بر می‌آمد، آن‌ها اطلاعاتی در خصوص این کاخ نداشتند و حتی شاید تاکنون آن را از نزدیک ندیده‌اند اما در کل بر این اعتقادند که این اتفاق ناگوار در حال حاضر در اقصی نقاط کشور و در بسیاری از آثار تاریخی ایران میفتد بدون آنکه واکنشی از سوی مسئولین سازمان میراث فرهنگی دیده شود.


خبرنگار پارسینه در گفتگو با عباس صلاحی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نظر وی را در خصوص ویرانی و بی‌توجهی به کاخ الیت کیش جویا شد. وی گفت: من تنها به صورت عبوری این کاخ را دیده‌ام، اما این وضعیت تنها منحصر به این مکان نیست. 
این نماینده مجلس ادامه داد: ما در صنعت گردشگری با مشکلات و مسائل روبرو هستیم. یکی از این مشکلات  از نظر حفاظت و نگهداری این میراث است و لازم است سازمان میراث فرهنگی با توجه بیشتر و اختصاص اعتباراتی بیشتر به حفاظت از میراث فرهنگی بپردازد.
صلاحی در ادامه اظهار داشت: کاخ الیت تنها یک نمونه از میراث فرهنگی ایران است که رو به نابودی می‌رود ما نمونه‌های بسیاری از این دست داریم که حتی دست اندازی و تخریب می‌شود و هیچ واکنشی هم نشان داده نمی‌شود. شما اگر به کشورهای اروپایی سفر کنید به وضوح می‌بیند که اجناس تاریخی ما چگونه به راحتی از مرزها خارج شده‌اند و اکنون در موزه‌های این کشورها به نمایش گذاشته شده‌اند. ما از نظر نگهداری و حفاظت از این میراث درست عمل نکرده‌ایم. 

نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در خانه ملت اضافه کرد: در حال حاضر قوانین مذبوز به حفاظت از میراث فرهنگی وجود دارد، اما اجرا نمی‌شود. زمانی که سازمان میراث فرهنگی متولی این موضوع است اما به وظایف خود عمل نمی‌کند، مجلس چه کاری می‌تواند انجام دهد. تحقیق و تفحص از سازمان میراث فرهنگی برای مشخص شدن خلاها و کم‌کاری‌هایی که صورت گرفته است و هزینه‌هایی که اختصاص داده شده، اما صرف این کار نشده است، بر عهده خود دولت است. متاسفانه در حال حاضر شاید 40 تا 50 دفتر میراث فرهنگی در کشور داریم و تمام زیرساخت‌های لازم را دارد اما به وظایف خود عمل نمی‌کند. تمام این‌ها ضعف کشور ما در حوزه گردشگری است.

محمد فیروزی، عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار پارسینه اینگونه پاسخ داد و گفت: به صورت خاص از وضعیت کاخ الیت کیش اطلاعی ندارم، اما یکی از ظرفیت‌هایی که کشور می‌تواند از آن استفاده کند، منابع و درآمدهای حوزه گردشگری است.

وی افزود: لازم است وضعیت میراث فرهنگی در حوزه گردشگری را مقداری فعال‌تر کنیم تا از درآمدهایی که کشورهای دیگر به راحتی از آن بهره می‌جویند، بی‌نصیب نمانیم.
فیروزی ادامه داد:  با وضعیتی که ما داریم و حمایت‌های ضعیفی که خود دولت در این حوزه دارد قطعا به جایی نخواهیم رسید. ما بایستی شیوه جدیدی در خصوص واگذاری این اماکن آن هم تحت نظارت دولت داشته باشیم تا بخش خصوصی در این زمینه‌ها فعال شود و بتواند با بهبود شرایط جذب توریست داشته باشیم تا از پتانسیلی که داریم به خوبی استفاده کنیم و از درآمد هنگفت این بخش بهره‌مند شویم. 

وی تاکید کرد: متاسفانه تا الان جایگاه گردشگری و میراث فرهنگی ایران نتوانسته است انتظارات را برآورده کند. 


کاخ شاه در کیش

فنس کشیدن ظاهرا تنها اقدام برای محافظت این بنای تاریخی است! 

کیش

آثار ویرانی و تخریب بر اثر رطوبت و عدم رسیدگی به خوبی در دیوارهای بیرونی کاخ قابل مشاهده است


مجسمه های دموده(!) و متعلق به دهه های پیش برای دوران بازنشستگی جای بهتری از در وروی کاخ پیدا نکرده اند! 

کیش

کاخ در حال ویرانی

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire